• Nederlands
  • Deutsch
  • English

Biografie

 

Wolfgang Stein

Geboren op 27 augustus 1949 in Mühlheim an der Ruhr, Duitsland. 

Sinds 1998 woonachtig in Zandvoort, Nederland.

Wolfgang Stein is autodidact. Zijn eerste atelier bevond zich in Mühlheim an der Ruhr, waarin hij de eerste tien jaar vooral figuratief schilderde. Hoewel hij daarmee succesvol was, had hij het gevoel dat hij vast zat in zijn eigen vormtaal. Hij wilde vrijer zijn, opener.

De laaste jaren zijn zijn schilderijen abstracter en spontaner. Hij laat zich niet alleen inspireren door de dingen en gebeurtenissen om hem heen, ook de spirituele wereld is een bron van inspiratie. Zijn werken worden gekenmerkt door lichtbronnen, structuren en contrasterende kleuren.

“Ik denk lang na over wat ik zal gaan schilderen en hoe ik dat kan vormgeven. Welke middelen ik kan gebruiken om mijn doel te bereiken. Maar tijdens het schilderen kom ik in een soort roes en ontstaat de voorstelling als vanzelf. Het schilderij bepaalt wanneer het klaar is, niet ik.”

“Ik noem mijn schilderijen meditatieve voelbare kunst. Natuurlijk hoop ik dat de kijker iets voelt als hij mijn werk ziet, maar ik hoop ook dat slechtziende mensen een goed gevoel krijgen door mijn schilderijen te betasten.”      

Wolfgang Stein